073-570 67 25 inger@pingh.se

1. Se över din nuvarande livssituation. Vad är det som stressar dig mest? Kan du förändra något? Välj en sak i taget och börja med det som stressar mest.

2. Sover du bra? Försök att somna vid samma tid varje dag och sova de timmar du faktiskt behöver. Svårt att somna? Gör en kroppsscanning innan du somnar.

3. Äter du bra? Se över dina matvanor så du äter så näringsrikt och giftfritt som möjligt. Finns det någon mat du inte alls mår bra av om du verkligen känner efter?

4. Träna din medvetna närvaro genom övningar. Yoga och meditation är ett sätt men även att känna efter hur din kropp känns en stund varje dag gör dig mer medveten. Gå igenom kroppen i en kroppsscanning och du ger dig möjligheten att slappna av. Kanske slipper du att få värk i nacke och axlar. Kanske slipper du att bli yr.

5. Att tänka medvetet kan göra dig lyckligare! Tricket att skriva ner tre saker som du varit med om under dagen och som du är tacksam för kommer att påverka hur du tänker och hur du ser på tillvaron. Du kommer att bli mer positiv. Och lyckligare!