073-570 67 25 inger@pingh.se

Har du varit utmattad så har du skaffat dig en kvalitetsstämpel!

För de som blir utmattade är människor med pliktkänsla, som tänker på andra och håller vad de lovar.

Det här har jag sagt många gånger på föreläsningar och under workshops. Det jag också ofta säger är att det är de som är starka som blir utmattade. De har varit starka lite för länge och brytt sig för lite om sig själva.

Min syn på det hela är att ju mer man känner sig själv och kan ge sig själv den medkänsla man faktiskt behöver, desto mer kan man lita på den egna bedömningen och inte bry sig om ifall någon annan skulle tycka att det jag gör och den jag är inte duger. Ju mer du lär om dig själv, desto tryggare blir du.

Därför tycker jag att det bästa du kan göra för dig själv är att ge dig tid till personlig utveckling.

Ge dig utbildning i hur du själv och vi människor fungerar. Det ger dig den inre trygghet du kan behöva för att slippa bli utmattad. För hur mycket kvalitetsstämplad du än blir, så tycker jag att det bästa är att förebygga en utmattning. Att utbilda dig själv för att aldrig behöva bli utmattad är ett sätt att må så bra som möjligt hela tiden.

Det är också ett sätt att slippa ”ta paus” i livet. För den pausen är inte en paus du egentligen vill välja.

Den kostar alldeles för mycket både för dig själv fysiskt, mentalt, socialt, arbetsmässigt och ekonomiskt och det kostar även samhället och din arbetsgivare alldeles för mycket.